Originele kraamcadeaus geselecteerd door moeders.

Top 10!

Wat is een leuk kraamcadeau waar moeders (en vaders en baby’s) nou echt blij mee zijn? Ik onderzocht het voor je door moeders te ondervragen en stelde een lijst met 10 top cadeaus samen.

Uit eigen ervaring, ik ben moeder van een zoon en dochter, weet ik heel goed wat een leuk kraamcadeau is. Maar ja, is mijn smaak ook de smaak van een ander? Ik onderzocht het en liet andere (kersverse) moeders aan het woord. Daar kwamen heel verrassende antwoorden uit: cadeaus waar ik zelf nog niet aan had gedacht of zelfs nog nooit van had gehoord. Er kwam zoveel input dat ik meerdere blogs aan dit onderwerp kan wijden. Deze top 10 gaat over duurzame kraamcadeaus: mooie, eerlijke producten die lang meegaan.

Een dekentje is zo’n mooi en duurzaam product. ‘Gebruik ik nog steeds’, hoorde ik regelmatig en komt daarom twee keer voor in deze lijst. 

1 Gebreid dekentje
Het liefste geef je een echt mooi dekentje, van goede kwaliteit. Deze zijn wat duurder in de aanschaf maar je kunt het natuurlijk ook met iemand samen geven. Ik weet zeker dat jouw dekentje in liefde wordt ontvangen en nog heel lang in het bedje mag liggen.

Over dit dekentje van Disana hoorde ik ‘beste ever’, hij is van biologische wol (lekker zacht voor de huid) en o.a. verkrijgbaar bij Ziloen in prachtige kleuren. 

Info: Disana baby deken €39,95 via Ziloen

2 Deken van Koeka
Zelf heb ik meerdere dekens van Koeka en ik ben niet de enige want mijn panel is ook fan. De kwaliteit van Koeka is gewoon super goed, ze hebben vele soorten, diktes en maten en bovendien hele mooie kleuren. Gewoon een top cadeau!

Info: Deken vanaf €49,95 via Koeka
Bij Koeka vind je ook slabbers, speendoekjes en wikkelcape’s voor een kleiner prijsje, check ook de Koeka pagina Kraamcadeaus.

3 Lamsvacht
Geen deken maar een lamsvacht: heerlijk om je kindje op te leggen of te gebruiken in de Maxi-Cosi. Een prachtig, duurzaam natuurproduct. Ook weer wat duurder in de aanschaf maar dit gaat natuurlijk een leven lang mee en nogmaals er is niks mis met samen geven. Ik kende dit product nog niet en ga er zéker eentje aanschaffen voor mijn kleine meisje. 

Info: Christ Lammfell lamsvacht vanaf €49,75 via Ziloen

Een gepersonaliseerd cadeau met de naam van je kindje, iedereen is er dol op. Dat is natuurlijk niet zo gek want een naam verzinnen is een feest op zich en als je daar dan eindelijk uit bent wil je die wel van de daken schreeuwen. Ik kreeg veel cadeau-met-naam-tips en selecteerde de mooiste voor je.  

4 Herinner-Dingen-Doos met naam van je kindje
De Herinner-Dingen-Doos is echt een all time favorite. 1 Je hebt een mooie doos om alle spulletjes van je kindje in te bewaren. 2 De doos is van hout en gaat een leven lang mee. 3 Je kunt de doos personaliseren met eigen afbeelding, zoals het geboortekaartje of een foto.

Ik verkoop deze Herinner-Dingen-Dozen ook in mijn webshop. Je kunt ze bestellen met een illustratie van Lieve Kaarten en de naam (en eventueel de geboortedatum) erop laten zetten. Wil je een doos cadeau geven, zou ik wel even aan de ouders vragen welke afbeelding ze wensen.

Info: Herinner-Dingen-Doos vanaf €32,00 via Lieve Kaarten

5 Illustratie
Een illustatie met de naam van het kindje is een zeer gewaardeerd cadeau. Je geeft op een eenvoudige manier iets heel persoonlijks. Ben je nu zelf niet zo’n tekenaar kijk dan eens op een geboortekaartjes webshop en kies daar een illustratie uit. Deze illustratie kun je naar wens aan laten passen en bijvoorbeeld bestellen op canvas of poster. Je kunt ook een proefkaartje bestellen en hier een mooie lijst bij kopen waar je de kaart in doet. 

In mijn shop pas ik regelmatig illustraties naar wens aan. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van je wensen, maar voor een meerprijs van 20 euro kun je een illustratie al aan laten passen. De naam kun je overigens helemaal zelf veranderen via de site, dit is kosteloos.

Info: Illustratie personaliseren vanaf €20,00 via Lieve Kaarten
Posterhanger A3 €14,95 via Bol.com 

6 Vintage speelgoed
Ok, nu word ik echt enthousiast: vintage speelgoed! Het is uniek, heeft een verhaal, ambacht, je koopt het vaak voor prikkie, staat leuk in je huis én je doet aan hergebruik.

Scoor blokken, een oude auto, poppenwagen of Fisher Price op Marktplaats, op een rommelmarkt of ga naar Feestrijk. Deze webshop verkoopt alleen mooie items die er nog top uitzien.

7 Accessoires van hout met letter of naam Je hebt veel producten van hout met naam. Er zijn houten slingers, houten naamblokken en je kunt zelfs de naam uit hout laten laseren. Al deze producten zijn tof, maar de kapstokjes van Cookies ’n Milk zijn toch wel het allertofst. Je kunt er één bestellen met de eerste letter of je bestelt de hele naam: iedere letter komt dan apart op een haakje en deze hang je vervolgens samen aan de muur. 

Info: Kapstok Dots vanaf €6,95 via Cookies ’n Milk

De volgorde van deze lijst is trouwens random, de laatste nummers zijn zéker niet minder leuk om te krijgen. Deze artikelen zijn voor op de babykamer. 

8 Design knuffel
Van een mooie knuffel word je gewoon heel blij, stralend in het babybedje haalt hij het hele kamertje op. Mooi design kan best prijzig zijn en dat koop je zelf niet zo snel en het staat juist zo leuk in de babykamer.

Mooie merken voor knuffels zijn: Maileg, Luckyboyssunday en Oyoy. Snuffel ook eens rond in deze webshops Jut & Juul, Mevrouw Aardbei, PS ik hou van jou en Cozy Kidz.

9 Dekbedovertrek
Voor een echt mooi dekbedovertrek geldt eigenlijk hetzelfde als voor een design knuffel. Je koopt het zelf niet zo snel, gebruikt het iedere dag en en het staat zo leuk in het kamertje. Doe een overtrek van Studio Ditte cadeau: succes gegarandeerd!

Info: Raceauto dekbedovertrek €64,95 via Studio Ditte

10 Dierenslinger
De dierenslinger van Wolkom zag ik op instagram voorbij komen. Hij stootte mijn eigenlijke nummer 10 zo van zijn plek. Ik denk namelijk dat iedere mama en later het kleine meisje of de kleine man, deze slingers tof vindt. Ze zijn ook állemaal leuk dus je kunt hierin geen misser maken. Verder hou ik heel veel van eenmanszaken, waar de ambacht en passie vanaf spatten, Wolkom is zo’n winkel. Mijn persoonlijke tip, de dierenslinger, koop je voor €19,95. 

Info: Animal garland €19,95 via WolkomHome

En zo komt er een einde aan deze lijst. Ik wil natuurlijk mijn panel bedanken! Wat een mooie verzameling cadeaus is het geworden, en het leuke is: voor iedere portemonnee zit er iets bij. Ik hoop dat je wat aan de tips hebt. Laat even een reactie achter, ook als je nog iets mist in de lijst hoor ik het graag!

%d bloggers liken dit: